2020 En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri Nelerdir?

2020 En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri Nelerdir?

En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri Hangileri?

Muhabbet kuşları için 4 farklı türde yem vardır. Bunlar; Meyveli yemler, Ballı yemler, Konuşturucu yemler, Kızıştırıcı yemler. Genel kuşları da katarsak ekstra olarak kabuksuz yemler vardır. Fakat kabuksuz yemlerin vitamin değeri az ve yapısı sert olduğu için sindirimi zorlaştırır. Bu yüzden muhabbet kuşları kabuksuz yem yememelidir. Sizlere önerim muhabbet kuşlarının konuşması için özel diye adlandırılan yemlerden vermemenizdir. Kuşlara yeterli zamanı ayırıp ilgilenirsiniz zaten sizinle konuşmaya başlayacaktır.

 

Muhabbet Kuşu Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yulaf, kolay sindirim yapabilmesi için en ideal yiyecektir. Bu yüzden içinde yulaf ve vitamin içeren yemleri tercih etmenizi öneririm. Yem alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kas ve iskelet yapısı. Kas ve iskelet yapısı için vitaminler son derece önemlidir. Bu yüzden genellikle yulaflı ve bol vitaminli yemler tercih edilir. Muhabbet kuşları genellikle yemek yerken yemlerin içeriği ile ilgili olarak kuşlarda yağlanma oranı artar. Bu yüzden veterinere gittiğinizde genellikle ilaç vermek yerine yemi değiştirmenizi söyler. Bundan dolayı muhabbet kuşları için yem seçmek son derece önemli bir konudur.

Şimdi gelelim 2020 yılında Türkiye’de satılan en ideal ve besleyici olan muhabbet kuşu yemlerine.

1) VİTAKRAFT MENÜ JOD VİTAL BALLI MUHABBET KUŞU YEMİ

Muhabbet kuşlarının doğal yaşamlarında severek yedikleri özel tohumlardan hazırlanmış, genel sağlığı destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudun direncini artırarak daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar. Bunların yanı sıra tüy yapısını da önemli olan faktör protein ise bu yemin içinde bol miktarda bulunur. Şeker içermez ve bu yemin içine ekstra vitamin katmakla uğraşmamanız için ekstra vitamin katkılı bir yemdir. Bu yemi günlük 10 gram (1 yemek kaşığı) vermeniz muhabbet kuşlar için yeterlidir.

Ürünün Analizi ve Ürünün İçeriği; Sar darı, Soyulmuş yulaf, Kırmızı darı, Çim tohumu, Kanarya yemi, Beyaz darı, CaCo3, Bal, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Biotin, Pantotenik asit, Folik asit, Nikotinik asit, Manganez, Çinko, İyot.

 

2) GARDENMİX PLATİN BALLI MUHABBET KUŞU YEMİ

Muhabbet kuşları için hazırlanan ballı yem muhabbet kuşlarının ihtiyacı olan tüm besin ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekleri bir karışımdır. Muhabbet kuşları genellikle yemlerde yaşadığı sorunlardan biri sindirim olduğu için, sindirimi kolay bir yem tercih etmeniz gerekiyor. Gardenmix bu konuyu ele alarak sindirimi kolay olan bir yem tercih etmiştir. Muhabbet kuşlarının her zaman sağlıklı ve enerjik olması için ideal bir yemdir. Günde 1-2 defa kuşun büyüklüğüne ve sayısına göre uygun miktarda yemi kafese koyabilirsiniz. Bu yemin yanında her zaman taze su vermenizi öneririm.

Yem İçindekiler ve Analizi; Sarı darı, kırmızı darı, beyaz darı, aspir, kolza, keten, Ham protein %10,4, Ham selüloz %8,9, Nem%8, Ham yağ %6,6, Ham kül %3,6

 

3) FİZZY PREMİUM MUHABBET KUŞU YEMİ

Özel olarak fomüle edilmiş olup, muhabbet kuşların ihtiyacı olan tüm besinleri ve vitaminleri içerir. Doğal içeriklerden üretilmiş olan bu yem tam Premium yemler arasında yer alıyor. Uzman veteriner hekimlerinden yardım alınarak özel olarak üretilmiştir. Muhabbet kuşu besleyen kişilerin genellikle tercihleri arasında yer alır. Sindirim konusunda zorluk çeken muhabbet kuşlarına iyi gelmeyebilir. Zengin içeriği sayesinde besleyici ve sağlıklı tüyler sunar.

Ürünün İçeriği; Sarı darı, Beyaz darı, Kızıl darı, Kanarya Tohumu (Aspur), Siyah darı, Aspir.

 

4) EUROGOLD KABUKSUZ MUHABBET KUŞU YEMİ

Akıllı ve zeki kuşlar için özel olarak üretilmiştir. Kabukları soyularak hazırlanmış tam bir beslenme sağlayan, lezzetli ve yüksek değerlerde elementlerden oluşan bir yemdir. Kabuğu soyulmuş olduğu için muhabbet kuşlarının sindirmesi zor olabilir. Kabuksuz yemler biraz ağır oluyor ama sağlıklı bir besin kaynağıdır. Nemsiz ve serin ortamda saklandıktan sonra bozulma oranıda minimuma düşer. Herhangi bir süre zarfında vermenize gerek kalmaz, yem kabının dolu olmasına dikkat ettikten sonra herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Ekstra olarak bu yemi verirken lezzetli vitaminler ile karıştırarak yemi daha lezzetli ve sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Yemin İçeriği; Kabuğu soyulmuş sarı darı, kabuğu soyulmuş ak darı, kabuğu soyulmuş kırmızı darı, kalsiyum, hayvansal ve bitkisel yağlar, dikalsiyum fosfat, sodyum klorid, yumurta ile karıştırılmış vitaminler.

 

5) EUROGOLD SPECİAL MEYVELİ MUHABBET KUŞU YEMİ

Muhabbet kuşlarının, doğadaki beslenme düzenlerini göz önünde bulundurularak özel olarak üretilmiştir. Tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, lezzetli ve yüksek değerli besinlerden oluşan Premium yemler arasında yer alır. Meyveli ve ballı olması sayesinde lezzetli bir yemdir. İçeriğinde bulunan granüller ihtiyacı olan bütün vitaminleri, mineralleri, kalsiyum, prebiyotik ve aminoasitleri içermektedir. Bu granüller sayesinde daha parlak ve canlı tüylere sahip olurlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalık riskini azaltır. Yemin kabının dolu olmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Günlük olarak 1 kuşa ortalama 10 gram (1 yemek kaşığı) vermeniz önerilmektedir.

Yemin İçeriği; Beyaz darı, sarı darı, kırmızı darı, siyah darı, keten tohumu, yabani aspur (sade kuş yemi) meyve (kurutulmuş elma parçacıkları), vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin B2, vitamin B5, vitamin B12, vitamin D3, vitamin K3, vitamin B1

 

6) GARDENMİX PREMİUM MEYVELİ VİTAMİNLİ MUHABBET KUŞU YEMİ

Özellikle vitamin eksikliği çeken muhabbet kuşları için ideal bir yemdir. Kullanıma hazır ve muhabbet kuşları için gerekli olan bütün besin ihtiyaçlarını karşılayan özel bir karışımdır. Muhabbet kuşlarının doğal yaşamında tükettikleri seçkin tohumlar kullanılarak sindirimi kolay yemler hazırlanmıştır. Bu yem sayesinde kuşlar her zaman canlı ve sağlıklı kalır. Yemleri verirken kuşun büyüklüğüne göre ve kafesteki kuş sayısına göre günde 1-2 defa kuş kafesine eklenir. Ekstra olarak kuşlara verilen sularında yemler ile birlikte değiştirip taze su vermenizi öneririm.

Yemin İçindekilerin Analizi; Ham Protein %10,4, Ham selüloz %8,9, Nem %8, Ham yağ, %6,6, Ham kül %3,6.

 

7) FİZZY MUHABBET KIZIŞTIRICI YEM

Muhabbet kuşları için özel olarak üretilmiş bu yem, kuşların çiftleşme dönemlerinde, hormonlarının daha verimli çalışmasını sağlar ve kolayca çiftleşmelerini sağlar. Özenle seçilmiş ve temizlenmiş tahıl ve tohumları ile birlikte iyot proteinler, vitaminler ve maden içeren, kızıştırıcı yemdir. Muhabbet kuşları çiftleşme dönemlerinde kafeslerde zorluklar çeker. Bu durumu kolaylaştırmak için özel olarak üretilen bu yem sayesinde muhabbet kuşları çiftleşme dönemlerinde kolaylıkla çiftleşerek sağlıklı bir şekilde yavrularlar.

Yemin İçeriği; Ak darı, sarı darı, Nijer, kalsiyum, hayvansal ve bitkisel yağlar, dikalsiyum fosfat, balık, sodyum klorid, yumurta ile karıştırılmış vitaminler. Zengin içeriği sayesinde muhabbet kuşları için ideal yemdir.

 

Yukarıda önerisi yapılan yemler özellikle seçilmiştir. Muhabbet kuşları yemlere zor alıştıkları için özellikle araştırıp küçüklüğünden beri aynı yemi kullanmanızı öneririm. Eğer muhabbet kuşlarının sindiriminde sıkıntı var ise kabuksuz yemleri tercih etmemelisiniz. Muhabbet kuşlarında yem seçerken kuşun yaşına, büyüklüğüne ve sindirim sistemine bakarak seçmenizi öneriyoruz aksi taktirde muhabbet kuşları için sorunlar çıkartabilir.

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]