Aileler İçin En Uygun Köpek Cinsleri Hangileridir?

Aileler İçin En Uygun Köpek Cinsleri Hangileridir?

AİLELER İÇİN EN UYGUN KÖPEK CİNSLERİ HANGİLERİDİR?

Köpek türleri bulunduğu ortamlara göre ayak uydurmaya çalışırlar. Fakat her köpek cinsinin uyum sağlayabileceği farklı durumlar vardır. Çiftlik köpekleri olduğu gibi aileler için de uygun olan köpek cinsleri vardır.

Evde küçük bir çocuğunuz var ise ve eve bir köpek almak istiyorsanız, çocuğunuz ile anlaşabilen bir köpek tercih etmeniz son derece önemlidir. Köpeğin ailenize uyum sağlaması son derece önemlidir. Aşağıda sıraladığımız listede ailenize kolay uyum sağlayabilecek ve çocuklar ile çok iyi anlaşan köpek cinslerini sıraladık. Eğer bu konu hakkında bilgi edinmeye devam etmek istiyorsanız okumaya devam edin.

 

Aileler İçin En Uygun Köpek Cinsleri

1) ESKİ İNGİLİZ BULDOGG

Biraz sert görünüşlere sahip olmalarından dolayı insanların çoğu ön yargılı yaklaşıyorlar. Çocuklar ile çok iyi anlaşan bu cins sadece çocuklar ile değil aile içindeki herkes ile çok iyi anlaşırlar. Söz dinleyen İngiliz Bulldog cinsi çok hareketli değildirler ve çok çabuk yorulurlar. Buna rağmen çocukları mutlu etmek için oynamaya devam ederler. Çok büyük olmayan bu köpekler ortalama 40-50cm boya ve 20-25kg ağırlığa sahiptirler. Yavruluk dönemlerinde çok fazla oyun oynamayı severler ve biraz hareketli olabilirler.

Eski İngiliz Bulldog büyük bir ihtimal ile ailenin vazgeçilmezi olacaktır ve hatta çocuklarınız büyürken onlar ile birçok anısı olacaktır. Ek olarak belirtilmesi gerekirse, bu köpek ırkı çok iyi bir bekçi köpeği olabilir. Fakat diğer köpeklere karşı bazen agresif davranışlar sergileyebilirler.

 

2) GOLDEN RETRİEVER

Golden sergilediği hareketler ile sevimli bir hal alabilirler. Çocuklu aileler için mükemmel bir tercih olan Golden Retriever, çocuklar ile çok iyi anlaşırlar ve onlara günlük hayatlarında yardımcı olurlar. Gençlik dönemlerinde hareketli olan bu köpekler çocuklar ile bol bol oyun oynayabilirler. Fakat yaşlandıkça enerjileri azalacağı için hareketli olmazlar ama yine de çocuklara hiçbir türlü zarar vermezler. Büyük bir köpek cinsi olduğu için yaşadıkları yerlerinde büyük bir alan olması gerekir. Eğer günlük hayatlarında çok hareketli olmazlar ise ve sizde gerekenleri yapmaz iseniz çok fazla kilo alırlar. Günlük hayatlarında çocuklara bakıcılık yapabilirler ve hatta onlara zarar gelmesini engellerler.

 

3) NEWFOUNDLAND

Newfoundland, köpekler arasında en büyük olanlardan biridir. Newfoundland ırkı çocuklara karşı çok sevimli ve sevecen yaklaşımlar sergilerler. Yüzmeyi çok seven bu ırk çocuklarınız ile havuzda muhteşem zaman geçirebilirler. Kalın kürke ve ortalama 70cm yüksekliğe ulaşabilirler.

Bu cins oldukça sabırlı ve sosyalleşmeye açık bir türdür. Çocuğunuz ev içerisinde bu köpeğe ne yaparsa yapsın hiçbir türlü zarar görmez. Çocuklarınız ile iç içe büyütebileceğiniz kocaman bir köpek cinsidir.

 

4) ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ

Alman çoban köpeği en akıllı türler arasında ilk sıralarda yer alır. Her zaman tetikte olan bu köpek tehlikeli bir durum olduğunda erkenden fark eder ve sizleri uyarmak için elinden geleni yapar. Aileler için uygun olan bu köpek cinsi evinizi ve sizleri ciddi bir şekilde korur. Çok iyi bekçi köpeği olarak da bilinir.

Sert görünüşü ve korumacı yapısı ile her ne kadar korkutucu gözükse de sabırlı, kibar ve sadıktır. Çocuklarınız ile iyi anlaşabilir hatta onları koruyabilir. Gözlerini sizden asla ayırmazlar ve sizden gelecek komutu sürekli tetikte beklerler.

 

5) BİŞON ÇUHA KÖPEĞİ

Bişon, hareket eden oyuncak bir ayıya benzer. Sevimli bir ırk olan bişon ırkı enerjili ve hareketli bir ırktır. Hatta enerjisi asla tükenmez diyebiliriz. Çocuklar ile hiç sıkılmadan saatler boyunca oynayabilirler. Küçük yapısı olduğu için her türlü eve kolayca adapte olabilirler. Bu ırkın sıkılmaması için ve olumsuz yanlış davranışlar sergilememesi için sürekli egzersiz yaptırmanız gerekir ve aktif şekilde onlar ile ilgilenmeniz gerekir.

 

6) LABRADOR

Labrador ırkı, Golden Retriever ırkının çok benzeridir. Hatta akrabası olarak söyleyebiliriz. Bu iki türün özellikleri birbirleri ile çoğu yönden benzerler. Labrador ırkı çocuklara bakma yeteneğine sahiptir ve çocukların yaptıklarına karşı sabırlı bir şekilde beklerler. Ailesine karşı nazik davranışlar sergileyen bu ırk her türlü eve uyum sağlayabilirler.

Yüzmeyi çok seven bu ırk suyun içinde bile çocukları korumayı düşünürler. Çocuklar için ve ailesi için son derece koruyucu olan bu köpek ile bir evi çok rahat bir şekilde paylaşabilirsiniz. Çok kolay eğitilirler ve sahiplerinin sözlerini dinlerler.

 

7) BORDER COLLİE

Son zamanlarda çok popüler bir köpek haline gelen bu ırk ailelerine çok düşkündür. Hatta aileler için ve çocuklar için en uygun köpeklerden biri olarak kabul edilir. Son derece zeki olan bu ırk hem güvenilir hem de sevecendir. Evin içinde harika bir koruyucu köpek olarak görev yapabilir. Hem evinizi hem de çocuklarını koruyabilirler.

İri cüsseleri sayesinde çocuklarınıza arkadaşlık yapmakta zorlanmayan bu ırk sürekli oyun oynamak ister. Bu türü eğitmek diğer köpeklere oranla daha kolaydır. Son derece sosyal olan border collie ırkı geniş bir evde yaşamaya alışkındır.

 

8) YORKSHİRE TERRİER

Oyuncak köpek gibi yapıya sahip olan bu köpekler küçük yapısı sayesinde her türlü aileye uyum sağlayabilirler. Bu ırk süs köpeği olarak da bilinir. Gitmek istediğiniz her yere götürebilirsiniz ve gittiğiniz yerlerde sizleri rahatsız etmezler.

Bu ırk çocuklar ile oyun oynamayı severler fakat daha çok kucakta durmayı severler. Biraz sesli olan Yorkshire Terrier ırkı sizi biraz yorabilir. Bazı dönemlerde huzursuz olabilirler ve gergin hissedebilirler. Bu durumlarda çok fazla havlamaya başlarlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için eğitmeniz gerekmektedir. Bu ırk çok girişken ve sosyal bir köpektir.

 

9) PUG

Son derece hassas olan bu köpekler sakin ve sessizlerdir. Evinize neşe katacak olan bu ırk çocuklarınız ile çok iyi zaman geçirirler. Kısa burunlu olmasından dolayı çok kolay hasta olabilirler. Bu yüzden sizlerin de bu konuda çok dikkatli olmanız gerekir. Küçük yapısı ile çocuklarınızın hem bebeklik hem çocukluk dönemlerinde onlara eşlik edebilirler.

Puglar tatlı ve sadık köpeklerdendir. Sevgilerini göstermek için sizlere sevimli hareketler yaparlar. Boyutları küçük olmasına rağmen son derece güçlüdürler. Puglar arkadaş olmayı severler ve çok kolay arkadaş edinirler. Biraz çabuk yorulabilen bu köpekler dinlenmeyi çok severler.

 

10) VİZSLA

Bu köpek ırkı aslında avlanma üzerine yeteneklidir fakat çocuklar ile iyi anlaşmasından dolayı ve aile için çok kolay uyum sağlamasından dolayı artık evlerde beslenmeye başlamıştır. Büyük bir yapıya sahip olan Vizsla ırkı için bahçeli bir olması gerekir. Küçük evlerde yaşamakta zorlanabilirler. Son derece zeki ve enerji dolu olan bu ırk çocuklu aileler için son derece uygun bir ırktır. Çok hareketli oldukları için sizleri zaman zaman yorabilirler. Onlar ile çok iyi ilgilenmeniz gerekir. Günlük egzersizlerini yaptırmak onlar için son derece önemlidir.

 

Evinde çocuk olduğu için köpek sahiplenemeyen aileler için son derece bilgilendirici bir yazı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarınızı bir evcil hayvan ile birlikte büyütmek hem çocuklarınıza iyi gelir hem de sizlere iyi gelir. Evinizde bir evcil hayvan olması ailenize farklı bir neşe katar.

 

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]