En Çok Beslenen Kedi Cinsleri Hangileridir?

En Çok Beslenen Kedi Cinsleri Hangileridir?

En Çok Beslenen Kedi Cinsleri Hangileridir?

Kediler, uzun yıllar sonra insanların çok yakın dostu olmayı başarmış hayvanlardır. Evde kendinizi yalnız hissetmemek için küçük bir dost edinebilirsiniz. Eve geldiğinizde sizi karşılayacak ve sizleri sevimli hareketleri ile eğlendirmeye çalışacak bu dostları cins kediler ya da tüylü kediler olarak seçebilirsiniz. Evinde kedi beslemek isteyen kişiler için rehberlik etmesi için sizlere iyi ve açıklayıcı bir yazı hazırladık. En çok beslenen kedi cinslerini ve özelliklerini öğrenmek için aşağıdaki yazıyı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

 

1) İRAN KEDİSİ

İran kedileri, oyuncu yapısı, zekâsı, dostluğa ve aileye olan bağlılığı ile ünlenen tüylü kediler arasında yer alır. Fazla tüylü olmasından dolayı bakımı biraz zahmetli olabilir. Her gün düzenli olarak tüylerinin fırçalanması gerekir. Minik dostunuza nasıl bakıyorsanız aynı şekilde tüylerine de özen göstermeniz gerekir. Yumuşak bir fırça yardımıyla nazikçe tüyleri fırçalanmalı ve mümkünse özel kedi şampuanı ile temizlenmelidir. İran kedileri evlerde beslenmelidir. Dışarıda hayatta kalmakta zorluk çekerler. İran kedilerine bakarken çok dikkat edilmelidir. Fazla nazik yapıları vardır.

 

2) CHİNCHİLLA

Kedi beslemek düşünüldüğü kadar zahmetli olmayabilir. Evinizde sakin bir kedi beslemek istiyorsanız kesinlikle en sakin kedi cinsi olan Chinchilla cinsi tam size göre. Her ne kadar hassas görünseler de oldukça sağlıklı ve güçlü kedilerdir. Diğer kedi türlerine oranla sevgilerini daha kolay ve belirgin gösterirler. Yumuşak tonlardaki sesi ile ve sizlere yaptığı hareketler ile sizlere duyduğu sevgiyi belli edebilirler. Yapıları gereği tüylü olmasından dolayı günde en az 15-20 dakika tüyleri yumuşak bir fırça yardımıyla taranması gerekir. Bakımlı kedi türleri arasında yer alırlar.

 

3) BRİTİSH SHORTHAİR

Cinsinin isminden de anlayacağınız üzere İngiliz kökenli bir kedi cinsidir. British Shorthair cinsindeki kedilerin yavrularının tatlı, yetişkinlerinin asil durması ile dikkat çekmektedir. Bu kedi türünün bakımı zordur. Her gün özel bir şekilde ilgilenilmesi gerekmektedir. Yediği mamalar, kullandığı fırçalar hepsi onlara özel alınmalıdır. Tüylü olmayan kedileri tercih etmek istiyorsanız tam size göre bir cins. Bu kedilerin tüyleri çok fazla uzun değildir. Ailesine düşkün olan bu kediler sizlere çok iyi bir hayat arkadaşı olacaktır.

 

4) MAİNE COON

Hem boylarının büyük hem de tüylerinin uzun olmasından dolayı bakımı oldukça zordur. Tüylü kediler arasında en çok sevilen kediler arasında yer alan bu cins oldukça tatlı bir yapıya sahiplerdir. Günlük hayatlarında sessiz ve arkadaş canlısı bir kedidir. İnsanlara bağlanırlar ve ayrılmakta çok büyük zorluklar çekerler. Tüylerinin çok fazla uzun olmasından dolayı çok iyi bir bakım gerektirir. Kendi tüylerini tek başına temizleyemedikleri için onlara günlük hayatlarında siz yardımcı olmalısınız. Her ne kadar sessiz bir yapıya sahip olsalar da bir o kadar hareketlidirler. Hareketli yapısı sayesinde çok fazla şişmanlamazlar, tüyleri sayesinde tombul gözükürler.

 

5) SCOTTİSH FOLD

Scottish Fold cinsindeki bir kediyi sahiplendiğinizde sürekli sevmek isteyeceksiniz. Özellikle yavru oldukları dönemlerde sahiplenirseniz yanınızdan biran olsun ayırmak istemeyeceksiniz. Kucakta zaman geçirmeyi çok severler. Yeni ortama çok kolay adapte olurlar. Tatlı yapısı ve hareketleri ile yeni katıldığı aileye hemen kendisini sevdirmeyi başarırlar. Tatlı oldukları kadar akıllı olan bu kedilere tuvalet eğitimi vermekte kolay olacaktır. Evde tek başına zaman geçirebilirler ve herhangi bir sorun çıkartmazlar.

 

6) AMERİCAN SHORTHAİR

Bakımı zor diye kedi almıyorsanız, bakımı kolay kedi arıyorsanız American Shorthair cinsi tam size göre. Özgürlüğüne düşkün olan bu kedi türü çok fazla sıkıntıya dayanamazlar. Bakım için uğraşmanıza gerek kalmadan kendilerini temizleyebilirler. Kısa tüy yapısı sayesinde çok fazla tüy dökmezler. Genellikle çocuklar için iyi bir tercih olan bu cins çok çabuk sıkılsa da çocuklar ile iyi anlaşırlar. Evde beslemek için genellikle tercih edilen kediler arasında yer alırlar.

 

7) EXOTİC SHORTHAİR

Şaşkın yüz yapıları ile tatlılığını ön plana çıkaran bu cins oldukça narin bulunan bir kedi ırkından gelir. Bakımı diğer kedilere oranla biraz daha zor olduğu için sabırlı kişiler tarafından tercih edilir. Kısa tüylü oldukları için tüy dökme gibi sorunları yoktur. Yumuşak tüylü olan bu kediler düzenli olarak fırçalanmalı ve temizlenmelidir. Türkiye’de az sayıda bulunan bu cins çok değerlidir.

 

8) BİRMAN KEDİSİ

Mavi renkli gözleri ile bütün ilgiyi üstüne çekebilirler. Kucakta durmayı çok sevdikleri için onları severken herhangi bir sıkıntı çıkartmazlar. Sahibine çok düşkün olan bu kediler yeni yuvalarına biraz zor alışabilir. Sakin yapısı sayesinde biraz daha bakımı kolaydır. Uzun ve yumuşacık tüylerine özenle bakmalı ve özel şampuanlar ile yıkamalısınız. Bakımı konusunda sizlere herhangi bir zorluk çıkartmazlar.

 

9) TİFFANİE

Siyah renkli yapısı ile asil bir duruş kazanan bu kedilerin bakımı oldukça kolaydır. Çok nazik bir yapıya sahiplerdir. Zeki ve oyuncu olmalarından dolayı ailesi olarak tanıdığı kişiler ile güzel zaman geçirir. Sahibinin duygularını hissedebilirler ve onlara göre davranırlar. Uzun tüylü kediler gibi çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar.

10) VAN KEDİSİ

En ünlü kedi cinsleri arasında yer alan bu kedilerin en büyük özelliği iki gözünün de farklı renkte olmasıdır. Son derece zeki olan bu kediler bir o kadarda temiz kedilerdir. Kendilerini temizleme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamazlar ve sizlerin yardımına ihtiyaçları olmadan temizlenirler. Su ile oynamayı seven bir kedidir. Yıkarken herhangi bir zorluk çekmezsiniz. Kucakta çok fazla durmayı sevmezler ve sıkıntıya çok fazla gelemezler. İyi bir koku olma yetileri bulunduğu için avcılık yetenekleri oldukça iyidir. Çok nadir bulunan ve bir o kadar değerli bir kedi türüdür.

 

Renkli Pati ücretsiz hayvan sahiplendirme platformu olarak sizlere hizmet vermektedir. Sitemizde yer alan hiç bir ilan için sizden ücret talep edilemez. Kedi ve köpek sahiplendirme ilanlarına bakarak size en yakın gelen bir dostumuzu sahiplenebilirsiniz. Sahiplendiğiniz köpek, kedi veya kuşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz blog sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kedi tuvalet eğitimi, köpek bakımı gibi konularda blog sayfamızdan destek alabilirsiniz. Bakamadığınız veya bakmakta zorlandığınız bir evcil hayvanınız varsa ücretsiz sahiplendirme ilanı oluşturarak ona daha iyi bakabilecek birini bulabilirsiniz. Ücretsiz köpek sahiplendirme , ücretsiz kedi sahiplendirme , ücretsiz kuş sahiplendirme ve bunun gibi tüm ilanlara sitemiz üzerinden ulaşabilir ve sizde üye olarak ilan ekleyebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm diğer sorular için bize mail atabilirsiniz. Mail : [email protected]